Przedszkole Nr 2|"Słoneczko"|w Wołowie

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2565050
  • Do końca roku: 277 dni
  • Do wakacji: 84 dni

Kalendarium

Piątek, 2024-03-29

Imieniny: Marka, Wiktoryny

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Oferta gastronomiczna

Dzieci otrzymują 3 posiłki dziennie:

  • I Śniadanie         godz.    8:30
  • II śniadanie        godz.  11:30
  • Obiad                   godz.  13:30

Posiadamy dobrze wyposażone kuchnie w każdym z budynków, w związku z tym serwujemy domowe posiłki z dużą ilością warzyw i owoców. Posiłki przygotowywane są w całości w naszych kuchniach.  Dbając o zdrowe żywienie dzieci, przygotowujemy posiłki w piecu konwekcyjno-parowym, dzięki temu użycie tłuszczy i soli jest znacznie ograniczone.

Realizujemy Dobrą Praktykę Żywieniową typu HACCP.

W ramach realizacji programu "Mamo, tato, wolę wodę", dzieci piją wodę. Jest ona również ciągle dostępna w holach obu budynków przedszkolnych, gdzie usytuowane są dystrybutory z wodą.

W okresie od  września każdego roku przygotowujemy również obiady dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 w Wołowie.

Nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem pionów kuchennych pełni pani Ewa Krężel - intendent przedszkola.
Kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 700 - 1500   e-mail: ewa.krezel@psloneczko.szkolnastrona.pl    tel. 735 917 868

 ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

Legenda:

1.

Zboża zawierające gluten

2.

Skorupiaki i produkty pochodne

3.

Jaja i produkty pochodne

4.

Ryby i produkty pochodne

5.

Orzeszki ziemne

6.

Soja i produkty pochodne

7.

Mleko (laktoza) i produkty pochodne

8.

Orzechy i produkty pochodne

9.

Seler i produkty pochodne

10.

Gorczyca

11.

Nasiona sezamu

12.

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu > 10 mg/kg

13.

Łubin

14.

Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz  ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

Źródło :

ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.